Gratis datingsites: 4 tips voor je eerste date

Gratis datingsites: 4 tips voor je eerste date

3 december 2015

Gratis datingsites zijn er in veelvoud tegenwoordig. Als je een interessant persoon hebt gevonden op één van deze sites en hebt afgesproken om samen op een eerste date te gaan, hoe kun je van die eerste dag dan echt een succes maken? Hier volgen enkele tips over hoe dit te doen:

Houd het kort

Hoewel je je date zal ontmoeten met het doel hem/haar beter te leren kennen, moet je de volledige dag niet samen doorbrengen. Om de kans op een slechte ervaring te verminderen en tegelijkertijd het verhogen van de mogelijkheid tot een fijne eerste date, dien je de date kort te houden. Als vuistregel kun je ervoor zorgen dat de date niet langer duurt dan twee uur. Tijdens de date zou je positief moeten zijn en voorkomen dat je teveel over je ex praat. Je moet beleefd zijn. Om je kansen op het krijgen van een tweede date te verhogen, zou je niet al je persoonlijke gegevens gelijk moeten onthullen.

Kom nooit te laat

Het is erg vervelend als je lang moet wachten op een persoon, is het niet? Om je grote dag tot een succes te maken, dien je ervoor te zorgen dat je op tijd aankomt op de afgesproken locatie. Als je het gevoel hebt dat je een beetje laat zult komen, bijvoorbeeld door het verkeer of een andere reden,laat dit dan altijd aan de persoon met wie je afspreekt weten.

Geef complimentjes

Zijn complimenten een manier van zijn beleefdheid? Ja dat zijn ze zeker. Ik heb hierboven an aangegeven dat je beleefd dient te zijn en een manier van beleefd zijn is het aanbieden van complimenten. Als je een aantrekkelijk iets over je partner opmerkt, moet je niet aarzelen om dit te vermelden. Hoewel het goed is om complimenten te geven, zou je niet meer dan één compliment moeten geven. Dit is om te voorkomen dat je als wanhopig overkomt.

Praat én luister

Ooit met een persoon gezeten die niet kan luisteren? Of een persoon die niets te zeggen heeft over zichzelf? Beide situaties zijn ongemakkelijk. Om je date succesvol te laten zijn moet je interessant overkomen. Dit betekent dat je moet praten en luisteren op het juiste moment. Als je vindt dat je botst met je partner bij het praten, is de kans groot dat je veel te veel praat. Als je aan de andere kant vindt dat er veel stiltes zijn in jullie gesprek, is de kans groot dat je niet genoeg praat. Om aan de veilige kant te blijven, kun je het beste de balans tussen de twee vinden. Je hebt natuurlijk al contact gehad online via de gratis datingsites, dus je hebt uiteraard wel al een idee waar je aan begint.

Conclusie

Dit zijn de tips waar je rekening mee zou moeten houden om een succesvolle date te hebben na elkaar te hebben gevonden op gratis datingsites (al geldt dit natuurlijk ook voor een betaalde datingsite). Hoewel het goed is om altijd vooruit te kijken naar de beste ervaring ooit, is het ook slim je altijd voor te bereiden op het ergste. Dit vraagt om een exit plan in het geval dat zaken niet op de manier gaan zoals je zou willen. Nog geen date via gratis datingsites? Bekijk hier ons volledige overzicht.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden