Alleenstaande mama en papa 4 tips over dating

Alleenstaande mama en papa 4 tips over dating

5 januari 2016

Je leven loopt wel eens anders dan je zelf in gedachten had. Je had een leuke relatie met de vader of de moeder van je kind of kinderen, maar toch liep er onverhoopt wat mis. Wat de reden ook is voor het verlies van je partner (relatiebreuk, ziekte, overlijden, echtscheiding), het is belangrijk dat je niet bij de pakken blijft zitten. Ook al is het soms nodig dat daar wat tijd over gaat. Maar wanneer je er klaar voor bent, dan kan niets of niemand je nog tegenhouden. Je gaat resoluut op zoek naar een nieuwe relatie. De tijd is er rijp voor en jij voelt je ook helemaal top om er terug tegenaan te gaan. Maar hoe pak je dat nu het best aan, dating voor alleenstaande mama of papa?

In een relatie met meer dan één

Hoe je het nu draait of keert, wanneer je op zoek gaat naar een partner als alleenstaande mama of papa, dan is het belangrijk om weten of de kandidaat partner die jij op het oog hebt, bereid is om op wel niveau dan ook, om niet alleen met jou maar ook een band met je kind(eren)op te bouwen.

Hoe zie jij je volgende relatie als alleenstaande mama of papa?

Vooraleer je als alleenstaande ouder begint met daten, is het belangrijk om weten wat jijzelf verlangt van je volgende partner en volgende relatie. Gaat het voor jou enkel over dating voor alleenstaande ouders, of wil je meer bereiken op relationeel gebied dan alleen maar dating?

Eerlijkheid duurt het langst

Bij dating als alleenstaande mama of papa is het belangrijk dat je altijd eerlijk blijft over je gezinstoestand. Wanneer je een online datingprofiel aanmaakt, dan is het gewoon notdone om je kinderen niet te vermelden. Je kinderen zijn immers je eigen vlees en bloed. Natuurlijk zijn er kandidaat partners die liever een relatie beginnen met iemand die geen kinderen heeft, maar zeg nu eens eerlijk: zou je werkelijk willen daten met iemand die jou als partner niet ziet zitten enkel en alleen omdat je kinderen hebt? Nee toch? Dan is het beter om een tijdje de kat uit de boom te kijken tot je een date ontmoet die wel van kinderen houdt. Ook zou je eens kunnen kijken op een datingsite die zich speciaal richt op alleenstaande ouders, zoals alleenstaandemamas.nl of alleenstaandevaders.nl.

Richt je op kandidaat partners die op een positieve manier met kinderen omgaan.

Dating voor alleenstaande ouders, dat is niet alleen een aanpassing voor potentiële nieuwe partners, maar ook voor je kinderen zelf. Je vertelt je kinderen dan ook best dat je terug begint met daten. Dan komen je kinderen niet voor een verrassing te staan, wanneer ze op een dag oog in oog staan met je nieuwe date. Maak beide partijen van in het begin ook duidelijk dat de vader of je moeder van je kinderen altijd hun vader of moeder zal blijven. Laat beide partijen geleidelijk met elkaar kennismaken en geef hen zelf de ruimte. Dat is misschien nog wel de beste tip voor dating voor alleenstaanden die we kunnen geven!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden